5 racons tranquils que conviden a la lectura a Barcelona

5 racons tranquils que conviden a la lectura a Barcelona

Barcelona és una ciutat en la qual és fàcil trobar llocs tranquils en els quals allunyar-se de l'estrès i recarregar les piles. Perquè no tot ha de ser soroll i ritme vertiginós a Barcelona! Un parc, una biblioteca, una escola o una cafeteria poden convertir-se en els millors llocs on parar el rellotge i perdre's entre les pàgines d'un bon llibre.

Avui et portem als que nosaltres considerem que són els 5 llocs més tranquils que conviden a la lectura a Barcelona, acompanya'ns!

5 Racons on llegir tranquils a Barcelona

Començarem el viatge per jardins emblemàtics de la ciutat. El Parc del Laberint d'Horta serà sempre una bona elecció. En el seu jardí neoclàssic del segle XVIII i el seu jardí romàntic del segle XIX podràs desconnectar del soroll i de la pol·lució tan característics de qualsevol ciutat. Elements com el seu laberint, fonts, cascada i escultures gregues, et faran sentir en una altra dimensió, amb els personatges del teu llibre.

El Palau Robert, edifici que actualment acull un centre d'exposicions, un espai per a concerts, una llibreria... té el que és més important, uns jardins oberts al públic, que conviden al descans i la companyia d'un bon llibre. És un paradís en plena urbs ple d'espècies vegetals que el converteixen en un espai ideal per endinsar-se en les millors de les històries en les que hagis decidit perdre't.

Seguim amb llocs on la natura està molt present, els jardins del Parc de la Ciutadella. Donar un bon passeig pels seus camins de terra i seure a llegir davant de la cèlebre escultura Desconsol, obra de l'escultor català Josep Llimona, et farà sentir una pau molt especial. Opta per aquest lloc tan ben comunicat a la ciutat, tan a prop de tot, però també en el que és tan fàcil allunyar-se... fins i tot d'un mateix!

Altres opcions són els patis, sí, has llegit bé. Els patis són llocs que promouen la trobada cultural i social, però també on refugiar-se. De tots ells te'n destaquem especialment dos: en primer lloc, el pati de la Biblioteca de Catalunya. T'agradarà perquè l'entorn és veritablement privilegiat, estaràs llegint al pati d'una biblioteca de més de 100 anys d'història, què significatiu! A més, també pots gaudir d'un espai d'absoluta tranquil·litat a l'interior del CCCB, el Pati de les Dones. Aquest pati ocupa la zona central del CCCB i és un ampli recinte a l'aire lliure en el qual és possible contemplar la ciutat i el mar reflectits a la franja superior del vitrall, com un mirall de la Barcelona més actual!

Llegir és necessari per a molts de nosaltres, ens ajuda a desconnectar, ens allunya de la rutina del dia a dia, ens acompanya; és, en realitat, el nostre amic més fidel, no l'abandonis!