5 miradors de Barcelona que no pots perdre't

5 miradors de Barcelona que no pots perdre't

Un dels avantatges de tenir una ciutat que va del mar al cel és, ni més ni menys, poder gaudir d'unes vistes espectaculars de la ciutat des de les altures. N'hi ha de tot tipus i per a tots els gustos, així que ens permetrem l'atreviment de presentar-te els cinc miradors de Barcelona més espectaculars que coneixem. T'apuntes al recorregut?   

5 Miradors de Barcelona on tindràs la ciutat als teus peus

1. Torre de telecomunicacions de Norman Foster (Torre de Collserola)

Dissenyada per millorar les telecomunicacions per als Jocs Olímpics de 1992, la Torre de Collserola s'ha convertit en el mirador per excel·lència de la ciutat comtal. La principal raó és que ofereix unes vistes de 360º de la ciutat a... 288 metres d'altura. Bé, no és del tot correcte. En realitat, el mirador està a la desena planta de la torre, a 115 metres de terra, però també a més de 500 metres sobre el nivell del mar! No té desperdici! Diseñada para mejorar las telecomunicaciones para los JJ.OO. de 1992, la Torre de Collserola se ha convertido en el mirador por excelencia de la ciudad condal. La principal razón es que ofrece unas vistas de 360º de la ciudad a… 288 metros de altura. Bueno, no es del todo correcto. En realidad, el mirador está en la décima planta de la torre, a 115 metros del suelo, ¡pero también a más de 500 metros sobre el nivel del mar! ¡No tiene desperdicio!

2. Els canons o El Turó de la Rovira

El Turó de la Rovira, a la part alta del Parc del Guinardó, té molts noms: els búnquers, a els canons, El Búnquer del Carmel... Sigui com sigui, ofereix vistes de 360º (tot i que sempre hi ha qui només mira cap a el mar!) que s'estenen més enllà de l'àrea metropolitana. Els capvespres són màgics, però qualsevol hora és bona per visitar aquest antic reducte defensiu de la Guerra civil espanyola, que també va ser barri de barraques durant el Franquisme.

3. Tibidabo

A escollir entre el funicular, el cotxe o l'autobús, el Tibidabo ofereix un dels miradors de Barcelona gratuïts més interessants. En el context del parc d'atraccions i el Temple Expiatori del Sagrat Cor, podem passar un animat dia amb Barcelona als nostres peus. És per pensar-s'ho, no creus?

4. Una panoràmica de Gaudí

I aquí arriba el mirador més curiós d'aquesta llista! Què diries si et vam esmentar La Pedrera? No sabies que tenia una terrassa? Doncs des de la mateixa podrem veure l'Eixample d'una manera que no hauríem imaginat mai. Una cosa semblant passa amb la Sagrada Família o el Parc Güell que, entre llum, ondulacions i trencadís, ofereixen unes vistes molt amigables de la capital catalana en els dies de cels clars. La veritat és que no és la seva funció principal, però les imatges amb què ens trobem segueixen sent espectaculars!  

5. Telefèric del Port

Finalment, el telefèric dissenyat per a l'Exposició Universal de 1929 connecta Barcelona amb Montjuïc al llarg d'una extensió d'una mica més d'un quilòmetre. Les vistes en moviment són més que suficients pel preu del tiquet que ens ofereix una panoràmica molt especial de les Rambles i el barri de la Barceloneta. I tampoc t'oblidis del Palau Nacional de Montjuïc! No saps del que et parlem? Doncs del MNAC, que compta amb un mirador a la part alta de l'escalinata!