5 activitats per Nadal a Barcelona que no us podeu perdre

5 activitats per Nadal a Barcelona que no us podeu perdre

Llums i decoracions als carrers; organització de fires i mercats; l'olor de polvorons i torrons, gent per tot arreu, i moltes activitats a realitzar en diversos punts de la ciutat.

Sí, el Nadal ja és aquí! Una època de pau i solidaritat amanida amb alguns dies festius on no us podeu perdre aquestes 5 activitats de Nadal a Barcelona que s'organitzen durant aquests dies.

Passejar i gaudir de la decoració de Nadal

Hi ha el tòpic que Nadal és l'època de l'any on es gasta més. No obstant això, hi ha moltes activitats amb les que poder gaudir de la màgia d'aquests dies sense malbaratar ni un sol euro. Una d'elles és tan senzilla com passejar pels carrers de Barcelona durant aquests màgics dies.

Fins al 6 de gener, els principals carrers i façanes d'alguns edificis estan il·luminats amb l'objectiu d'inundar la ciutat amb l'esperit nadalenc. Tampoc podeu perdre l'oportunitat de visitar el Pessebre que s'instal·la a la Plaça Sant Jaume, davant de l'Ajuntament, el més conegut de la ciutat, i del que trobaràs més informació més endavant en aquest article.

També hi ha col·locats diversos arbres de Nadal pels carrers comercials més populars, com es pot veure ja sigui al Portal de l'Àngel, el centre comercial de L'Illa o a La Maquinista.

Per tant, us animem a que us perdeu pels racons i els carrers de Barcelona, que estaran especialment engalanats, i així gaudir de la decoració, els aparadors, els llums i qualsevol altra decoració nadalenca.

Visitar els mercats nadalencs

Barcelona es converteix, en els dies de Nadal, en una veritable concentració de mercats nadalencs en què es poden trobar tant les figures del pessebre fetes a mà (mai pot faltar un caganer). Visitar-los és un dels components fonamentals per poder conèixer la cultura del territori durant aquestes èpoques i amarar-se de la màgia que desprenen aquests dies.

El més conegut és la Fira de Santa Llúcia, un dels grans emblemes de la ciutat, ja que ella mateixa representa l'esperit nadalenc amb els seus 232 anys d'història. La podreu trobar a la Placeta de la Seu, just davant de la Catedral de Barcelona. No obstant això, no es tracta de l'únic. Si voleu gaudir de mercats ambulants que mantenen intacta la seva màgia i sense tanta aglomeració de gent, teniu també l'opció de la Fira de Nadal a la Sagrada Família, als peus de l'edifici més emblemàtic d'Antoni Gaudí; o la Fira de Reis a la Gran Via.

Deixeu-vos sorprendre amb els pessebres

Una de les activitats de Nadal a Barcelona és visitar els pessebres que s'instal·len en diferents llars i en llocs representatius de la ciutat. Començant pel més conegut, el que es localitza a la Plaça Sant Jaume. Aquest és potser el més gran i que representa la màgia nadalenca per excel·lència.

Però, d'altra banda, si us ve de gust veure pessebres molt més artesanals, podeu visitar el torneig anual de temàtica de pessebres que s'organitza a la ciutat, on s'instal·laran pessebres a llocs com la Parròquia de Ntra. Sra. De Betlem, al Museu Diocesà de Barcelona Pia Almoina o al Palau Mercader, entre altres.

Nadal al poble Espanyol

Durant el mes de desembre, el Poble Espanyol es converteix en un escenari purament nadalenc, on podeu trobar un gran mercat de Nadal, tant de decoració com de productes tradicionals de gastronomia o artesania; pessebres vivents, i moltes activitats infantils; la casa del Pare Noel, tallers, gimcanes, animació, actuacions, projecció de pel·lícules i molt més.

Una bona xocolata amb xurros

Què seria el Nadal sense tastar els menjars típics d'aquestes celebrades dates? Així, després d'una tarda freda de compres nadalenques, no dubteu en fer una paradeta per reposar forces i calories amb una bona xocolata amb xurros en alguns dels grans clàssics barcelonins com la Granja Viader, el Dulcinea o el Petritxol.

No us oblideu de visitar-los per delectar-vos amb el sabor dels seus xurros amb xocolata! 

Que el fred no us faci quedar-vos a casa i us perdeu l'oportunitat de embriagar-vos del màgic ambient nadalenc d'aquests dies a Barcelona. I si el que teniu pensat és visitar la ciutat, aprofiteu per allotjar-vos a l'alberg de Barcelona Pere Tarrès, i visitar les principals activitats en aquests dies festius.