3 parcs per gossos a Barcelona

3 parcs per gossos a Barcelona

Més d'un 16% de les llars de Barcelona conviuen amb gossos. A aquest percentatge, a més, caldria sumar-li tots aquells que no estan censats i dels quals no es tenen dades: cosa que la Generalitat de Catalunya ha corregit, notablement, amb diverses campanyes que han augmentat els censos en més d'un 60%. El nombre de gossos censats a Barcelona va aconseguir en 2014 els 158.000 i, avui, el supera amb escreix, de manera que els parcs i espais verds per compartir amb els nostres amics de quatre potes s'han convertit en una necessitat bàsica. Avui dia, Barcelona pot enorgullir-se de viatjar amb metro amb els seus gossos, comptar amb milers de locals dog-friendly per tota la ciutat i gaudir d'alguns parcs genials on fer exercici, ensenyar al nostre company a donar la pota o jugar amb una pilota fins que ens cansem (probablement, nosaltres). Però on podem trobar-nos amb altres amants dels animals o, simplement, tenir espai suficient perquè els nostres peluts es moguin? A Barcelona, ​​hi ha tres punts que destaquen per sobre de la resta.

A quin Pipican anar a Barcelona?

L'ordenança actual no prohibeix passejar per zones verdes amb el gos sense corretja, però sí que ens obliga a posar-li en espais en carrers i voreres per la seguretat de tots. No obstant això, moltes persones que no volen o poden deixar anar als seus gossos, van a les àrees canines, espais tancats on els gossos socialitzen, juguen i gaudeixen.

1. Parc de l'Estació del Nord

El més gran de tot Barcelona es troba entre Marina i Arc de Triomf. Compta amb més de 1.000 m2 i és aquell que escullen moltes famílies per gaudir amb els seus amics de quatre potes en una zona àmplia que es preveu ampliar fins als 3.000 m2.

2. Parc Joan Miró

Molt a prop de Sants, on també es concentren molts veïns al Parc de l'Espanya Industrial, el Joan Miró planteja un espai notable amb gairebé 800 m2 perquè la nostra mascota s'ho passi d'allò més bé de dalt a baix.

3. Jardins de la Indústria

Amb 513 m2 és el tercer parc per a gossos en extensió de Barcelona. Està en una zona cèntrica i sol haver molts gossos; si creus que tants companys poden estressar al teu amic, una altra opció la trobaràs entre els carrers Marina i Travessera de Gràcia (darrere dels Jardins del Príncep de Girona) o baixant per Antoni Maria Claret, a l'altura dels Jardins de Can Miralletes.

Molts altres espais oberts per a gossos a Barcelona

Així mateix, un gos ben educat podrà gaudir de córrer lliure per molts espais verds a Barcelona. Per a més seguretat, el més important és ensenyar-li a venir quan li diem des de petit i practicar amb ell obediència bàsica tota la vida. D'aquesta manera, podrem jugar amb ell en zones com el Parc de la Ciutadella o al Parc del Guinardó, així com tot tipus de zones verdes als peus de la Serra de Collserola. O allà mateix! Per què no? Collserola és un dels punts més interessants per caminar amb el teu gos i deixar que corri lliure. I una última aposta! El riu Besòs s'ha convertit en un camí de milers de metres quadrats on els nostres gossos poden passejar sense corretja i socialitzar amb centenars d'amics de quatre potes.