10 plans per fer a Montjuïc

10 plans per fer a Montjuïc

Montjuïc és una muntanya barcelonina de 173 metres d'altura que s'ha convertit en un lloc emblemàtic per visitar per la quantitat d'activitats que proposa. Encara no saps què fer a Montjuïc? Et proposem 10 plans per fer a Montjuïc i... gaudir al màxim!

10 PLANS PER FER A MONTJUÏC

1. Arribar a Montjuïc en Telefèric

Sens dubte, la forma més divertida i original d'arribar a Montjuïc és en telefèric. Hi ha dos telefèrics a Montjuïc: el Telefèric del Port de Barcelona, que uneix la Barceloneta amb Miramar sobre el port de la ciutat (16,5 € A/T), i el Telefèric de Montjuïc, que transcorre sobre la pròpia muntanya de Montjuïc des de l'estació de funicular fins al castell (12,5 € A/T). Si vols visitar Barcelona a vista d'ocell, no hi ha res millor.

2. Veure l'espectacle de llums de la Font Màgica de Montjuïc

Dissenyada per Carles Buïgas el 1929, la Font Màgica és una de les atraccions favorites dels turistes que visiten Montjuïc pels seus espectaculars jocs d'aigua, llums i so. Música clàssica, música de cinema, èxits musicals del rock o la mítica cançó "Barcelona" cantada per Freddie Mercury i Montserrat Caballé són algunes de les coreografies que l'aigua dansa al so de la música i les llums. Consulta els horaris i les coreografies per cada dia. Un espectacle únic!

3. Observar les vistes de la ciutat des del Castell de Montjuïc

Construït el 1640 i demolit al s.XVIII, va funcionar al XIX-XX com a presó. Després de la Guerra Civil, el president de la Generalitat, Lluís Companys, i altres presos polítics del règim franquista van ser assassinats allà. Si vols gaudir d'un dels llocs amb millors vistes de Barcelona i molta història per descobrir, aquest castell és d'obligada visita.

4. El Poble Espanyol

Es va construir per a l'Exposició Universal de 1929. El Poble Espanyol és una espècie de parc temàtic que mostra representacions d'edificis emblemàtics de tota la península. A més, en ell pots visitar els petits tallers d'artesans i descansar prenent alguna cosa en algun dels molts bars i restaurants que alberga.

5. Visitar els seus museus

Els museus de Montjuïc es troben entre els més interessants de tot Catalunya. No et perdis el MNAC en el qual destaca la seva col·lecció de pintura romànica. El Caixa Fòrum situat a l'edifici modernista Casa Ramona de Puig i Cadafalch i la Fundació Miró en què no només trobaràs obres de l'artista català sinó de Rothko o Calder, entre d'altres.

6. Visitar l'Estadi Olímpic Lluís Companys

Construït el 1929 va ser l'estadi dels Jocs Olímpics de 1992. S'ha convertit posteriorment en seu de grans concerts d'estrelles com Bruce Springsteen o Madonna. Alberga el curiós Museu dels Jocs Olímpics i és punt de pas obligatori per a diverses carreres populars com La Cursa d'El Corte Inglés o la Breakfast Run de la Marató de Barcelona.

8. Perdre's en el Jardí Botànic

Si vols passar una estona relaxat, no hi ha res millor que perdre's en aquest jardí de 6,15 hectàrees amb ni més ni menys que 2000 tipus d'espècies, entre les quals es troben algunes tropicals i bonsais. No et quedis sense veure el gabinet de curiositats de la natura.

9. Fer-se un bany la Piscina Municipal

Un dels principals atractius de la Piscina Municipal de Montjuïc és que no té massa turistes i compta amb unes increïbles vistes de Barcelona. Pots gaudir-ne mentre nedes!

10. Visitar el Pabelló Mies Van Der Rohe

Va ser el Pavelló d'Alemanya per a l'Exposició Universal de 1929. Encara que posteriorment va ser desmantellat quan va acabar l'Exposició, es va reconstruir més tard. En ell s'allotja una important col·lecció del mestre Van der Rohe. No et perdis la seva Cadira Barcelona dissenyada per l'Exposició de 1929. Al Pavelló Mies Van der Rohe menys és més!