10 Parcs on gaudir de la primavera a Barcelona

10 Parcs on gaudir de la primavera a Barcelona

A partir de març els dies s'allarguen, ve de gust gaudir de l'exterior, del canvi d'estació i redescobrir molts dels racons de Barcelona. I què millor que aprofitar molts dels parcs de la ciutat per treure partit a la primavera? Avui, et presentem deu opcions, ni més ni menys!

Els millors parcs per gaudir de la primavera a Barcelona

1. Parc de la Ciutadella

Molt a prop de les platges de la Barceloneta i del Zoo de Barcelona, ​​aquest projecte que va néixer de l'Exposició Universal de 1888 mentre es reflectia als Jardins de Luxemburg de París, és un dels punts històrics de la ciutat. Bon ambient, zones enjardinades i fins i tot un estany amb barques.

2. Parc del Guinardó

Un espai amb història com a punt d'accés cap a la zona més propera a Collserola; el parc, construït en plena muntanya, ha vist durant dècades guerra, immigració i fins i tot barraquisme; avui, compta amb una de les vistes més meravelloses de la ciutat.

3. Parc del Laberint d’Horta

Se'l coneix com el jardí més antic de la ciutat i compta amb un laberint vegetal dissenyat a finals del segle XVIII per Domenico Bagutti. Els dimecres i els diumenges l'entrada al jardí romàntic i neoclàssic és gratuïta, tot i que es mantenen algunes zones de pagament per sufragar les despeses de manteniment.

4. Turó Park

Un gran estany envoltat de pollancres i plataners en el que va ser un parc d'atraccions a principis de segle. Reminiscències que encara podem llegir entre la seva decoració, les seves escultures i algunes de les cases que, avui dia, envolten al parc.

5. Parc de Cervantes

En l'exclusiu barri de Pedralbes, el Parc de Cervantes pot presumir d'un enorme i fantàstic roserar a l'interior d'un jardí típicament mediterrani. A més, els amants de l'art compten amb un gran nombre d'obres escultòriques per contemplar.

6 Parc de Montjuic

Un passeig per la Barcelona Olímpica entre el Museu Joan Miró, el MNAC o el centre arqueològic entre zones enjardinades que s'allunyen de la Plaça d'Espanya. Una experiència diferent per gaudir d'una de les zones menys transitades de la ciutat.

7. Parc Güell

En contrapartida, comptem amb el Parc Güell. Un espai ple d'elements de la vida i l'obra del cèlebre Antoni Gaudí on milions de turistes conviuen, cada any, amb els veïns de la zona que gaudeixen de les zones més verdes al voltant de la plaça, els pavellons o la sala Hipòstila.

8. Parc de Collserola

Una visita ideal per als caps de setmana on aquest parc periurbà gegantí ens ofereix sengles de centenars de quilòmetres per gaudir d'un dia de natura amb tota Barcelona als nostres peus. El recorregut pel Forat del Vent, novament ampliat, és un dels seus atractius més destacats.

9. Parc del Besòs

Amb els extrems del riu Besòs reconvertits en un recorregut bidireccional fins a la platja de Badalona i més enllà de Montcada i Reixach, el Besòs resplendeix com un punt d'enorme interès des de fa uns anys. Una zona molt especial per compartir amb els nostres companys canins, per exemple!    

10. Parc de l’Espanya Industrial

Finalment, entre Sants i Hostafrancs, l'Espanya Industrial s'inspira en els quatre elements principals (foc, aire, terra i aigua) per oferir-nos un parc amb zones enjardinades, art, espais per als més petits i també per als nostres amics de quatre potes, què més es pot demanar? Està prou a prop de l'Estació de Sants per resultar còmode i prou apartat per no patir aglomeracions!