10 llocs secrets de Barcelona que no coneixies

10 llocs secrets de Barcelona que no coneixies

Barcelona amaga molts racons màgics que no apareixen a les guies turístiques. És una ciutat ideal per a exploradors i cercadors de novetats. Acompanya'ns en aquest viatge pels llocs secrets de Barcelona.

Són llocs diferents que van més enllà de Gaudí i de tota la seva extensa obra edificada a la ciutat comtal. Són racons amb encant, desconeguts per al turisme de masses i preparats perquè una ment inquieta com la teva els descobreixi.

10 llocs secrets de Barcelona

1.- Museu de les il·lusions. Situat al cèntric barri barceloní del Raval, és el primer museu d'aquestes característiques obert a Europa fora de Rússia. En aquest podràs sorprendre't amb les il·lusions òptiques i els jocs visuals que s'exposen aquí. El primer museu a Europa d'aquestes característiques. Important: no et deixis la càmera de fotos a casa!

2.- Jardí de Tamarita. A la seu de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, a l'Avinguda Tibidabo, tens un meravellós jardí per descobrir. Una zona verda a Barcelona amb una biodiversitat excel·lent: murta, troanes, llorers, pitòspors, xicrandes, xiprers, til·lers, bambús, etc. Els jardins de la Tamarita són un exemple de jardí privat adaptat com a espai públic.

3.- Plaça Sant Felip Neri. Al barri gòtic i a escassos metres de la catedral trobaràs una de les places més belles de la ciutat de Barcelona. I amb més història. Els forats a les parets encara recorden els bombardejos que van afectar a la ciutat comtal durant la guerra civil espanyola.

4.- Refugis antiaeris. La guerra civil és un dels fets més transcendentals que van afectar la ciutat de Barcelona. Un testimoni directe dels bombardejos són els refugis antiaeris que hi ha repartits per la ciutat. En aquests moments es van construir uns 1400 només a Barcelona. Un dels més ben conservats és el de la Plaça del Diamant, al barri de Gràcia.

5.- L'escultura El petó de la mort (Cementiri del Poblenou). És una estàtua que es troba al cementiri del Poblenou i que vol mostrar en una imatge com la mort no ha de ser una cosa traumàtica. Ben al contrari, pot ser tan dolça com un petó.

6.- El claustre del Monestir de Santa Anna. Quan un està a la plaça Catalunya molt poques vegades se li ocorre entrar en aquest Monestir. Hi ha tants estímuls en el lloc i tanta oferta turística que aquest Monestir passa desapercebut. A escassos metres d'aquesta plaça hi ha un monestir que té un claustre que no s’ha de menystenir.

7.- Bars i restaurants clandestins. A les grans ciutats com Londres o Nova York aquest concepte està molt estès. A Barcelona també trobaràs algun local que sorprèn. El Chi-ton és un restaurant que es troba al número 300 del carrer Provença i al qual s'accedeix per una botiga de souvenirs.

8.- Estàtua de la llibertat (Biblioteca Pública Arús). Si vols veure a Barcelona una de les moltes rèpliques de l'estàtua de la llibertat que hi ha repartides pel món, has d'entrar a la biblioteca pública Arús, al número 26 del Passeig de Sant Joan.

9.- L’Antic Teatre. Al barri del Born podràs trobar un restaurant obert en un antic teatre a l'aire lliure. Destaca per la seva gran terrassa interior i pel majestuós arbre del centre. El Bar és la principal font de finançament del Centre Social i Cultural, a més de ser un lloc de trobada d'artistes i un dels llocs amb més encant de la ciutat.

10.- Escut del Barça a Santa Maria del Mar. Aquesta església cèlebre de Barcelona gaudeix d'una gran bellesa estètica que no té res a envejar a la Catedral o la Sagrada Família. A més de tot el seu encant arquitectònic, amaga un detall curiós en una de les vidrieres: l'escut del Barça. Un element singular que és una visita obligada per als aficionats a aquest club de futbol.

Si vols descobrir amb calma els llocs secrets de Barcelona, et recomanem que passis almenys una nit a l’alberg de Barcelona de Pere Tarrés, molt a prop dels racons més desconeguts de la ciutat comtal.