Bloc Youth Hostel Pere Tarrés Barcelona

10 obres de Gaudí a Barcelona que has de visitar

10 obres de Gaudí a Barcelona que has de visitar

Antoni Gaudí és una de les figures artístiques catalanes més importants, arribant a ser el màxim exponent del modernisme català. La seva gran capacitat creativa i imaginativa li permetia crear obres impressionants directament al seu cap, després aquestes idees eren transportades a maquetes. A vegades, els seus projectes eren modificats espontàniament, mentre li anava sorgint la inspiració. Una ment privilegiada.

Des del Blog de la Fundació Pere Tarrés, et parlarem d'algunes de les millors obres de Gaudí a Barcelona.

Les millors obres de Gaudí a Barcelona

La història de Gaudí està molt vinculada a la història moderna de la ciutat comtal, on va viure i va morir. A més, va ser un artista molt prolífic, per la qual cosa va deixar al seu pas nombroses obres d'art amb la marca personal de Gaudí a Barcelona. Vegem algunes de les més importants:

1 - La Sagrada Família

Sens dubte, l'obra més famosa i important d'Antoni va ser la capella de la Sagrada Família, al centre de la ciutat comtal. La catedral inconclusa segueix en construcció a dia d’avui. Malgrat això, resulta absolutament impressionant. Una construcció colossal que et deixarà sense paraules. No pots venir a Barcelona sense visitar-la.

2 - Park Güell

Una altra de les seves obres més famoses és el Park Güell. Va ser encarregat per l'empresari català Eusebi Güell i és una altra de les visites obligatòries de les obres de Gaudí a Barcelona. Al Park Güell podràs passejar per jardins de somni i visitar algunes obres tan interessants i famoses com la salamandra i la casa del jardiner.

3 - Palau Güell

Fent una passejada per la zona nàutica pots endinsar-te a través de la Rambla cap al Carrer Nou, on trobaràs l'impressionant Palau Güell, la primera gran obra de l'arquitecte. A part de presentar una façana impressionant, podràs observar la fascinació de Gaudí per l'art oriental.

4 - Cripta de la Colònia Güell

Situat a Santa Coloma de Cervelló, podràs trobar una altra de les obres de Gaudí a Barcelona finançades per Eusebi Güell, la Cripta de la Colònia Güell. En aquest cas, l'obra va ser construïda durant un període posterior en el qual l'arquitecte es trobava més inspirat per les formes de la naturalesa.

5 Casa Milà

Una altra de les obres de l'època naturista de Gaudí és la Casa Milà, o també coneguda com La Pedrera. Situada al passeig de Gràcia, presenta una façana que il·lumina el passeig durant les nits de la ciutat comtal.

6 - Casa Batlló

El passeig de Gràcia és un d'aquests punts que acumula diverses obres de Gaudí a Barcelona. A més de la Pedrera, també pots trobar la insigne Casa Batlló. Una altra de les seves obres orgàniques pertanyent a l'etapa naturista de l'autor. Presenta una façana hipnòtica i comparteix espai amb altres importants obres arquitectòniques a la “Poma de la discòrdia”.

7 - Fanals de la Plaça Reial i Pla de Palau

Si vols conèixer millor l'humil origen de l'arquitecte, llavors hauries de dirigir els teus passos cap a la Plaça Reial i/o a la Pla de Palau ja que trobaràs dues de les seves primeres obres: Els fanals. En concret, el fanal de la Plaça Reial presenta al punt més alt el Casc alat de Mercuri (el déu romà) al costat d'una serp enroscada.

8 - Torre Bellesguard

Una de les obres de Gaudí a Barcelona més peculiars és la Torre de Bellesguard, també coneguda com a Casa Figueres. Situat a la Serra de Collserola, podràs apreciar un impressionant estil neogòtic, molt popular a la fi del segle XIX.

9 - Casa Vicens

El primer projecte seriós i important que va rebre Gaudí va ser la construcció de la Casa Vicens al passeig de Gràcia, pertanyent a l'estil orientalista. Com altres obres de l'arquitecte, podràs meravellar-te amb una façana d’estil oriental.

Els museus més importants de Barcelona

Els museus més importants de Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més importants tant a nivell turístic com a nivell cultural d'Europa. I, com sabem que a l'hora de visitar una ciutat o redescobrir-la no tothom busca la clàssica combinació de sol i platja, hem preparat una selecció d'alguns dels museus de Barcelona més interessants.

L'art: La gran passió de la Ciutat Comtal

Alguns dels millors i més importants museus d'art podrem trobar-los a Barcelona. En els següents punts presentem uns quants que no podràs perdre't:

Museu nacional d'art de Catalunya

Es tracta d'un dels museus d'art més importants del món, i per suposat un d'aquells museus de Barcelona que seria un delicte no visitar. Construït originalment per a la Fira Internacional de 1929, conta amb més de 32.000 metres quadrats de superfície a on perdre's entre milers d'obres. Aquestes comprenen un ampli període històric, que va des del període romànic fins a l'actualitat. A on destaca la col·lecció d'art romànic, considerada la col·lecció més completa del món. Trobaràs aquesta meravella ubicada a Montjuïc, a on a més podràs gaudir d'unes vistes impressionants.

Museu Picasso

Es tracta d'un altre dels museus de Barcelona més populars i amb més visites a l'any. Tant és així que recomanem aconseguir les entrades amb antelació per evitar llargues cues. El museu Picasso va ser construït el 1963 com un regal del propi Picasso a la seva estimada Barcelona (donat que l'artista es veia molt lligar a la ciutat).

En el museu podràs trobar més de 3.500 obres de l'autor, sobre tot de la seva època primerenca. D'aquesta manera, el museu Picasso, representa una oportunitat d'or per a entendre l'etapa de formació i creixement artístic de Picasso.

Museu Europeu de l'Art modern

I si ests amant de l'art modern, no pots perdre't el Museu Europeu de l'Art Modern (MEAM). En ell trobaràs una amplia col·lecció amb més de 230 obres, pertanyents a més de 200 artistes diferents.

Aquest museu té vàries peculiaritats i curiositats. En primer lloc, cap dels artistes exposats ha mort, donat que el museu exposa només obres del segle XX i XXI. A més, no presenta un estil abstracte en el que la forma s'allunyi de la idea, si no que tendeix a presentar obres més realistes.

Ciència i història: La Barcelona més cultural

Seguint la línia de visita cultural, també trobaràs museus amb contingut de tot tipus. Alguns dels més interessants són els següent:

Museu Blau

El museu Blau és un dels museus de Barcelona que tracta sobre les ciències naturals. És una experiència molt interessant per portar als més petits, donat que el seu contingut està molt centrat en ser entretingut, però didàctic, i amb moltes curiositats. És una de les seus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, a on trobaràs més de 4.500 peces sobre la Terra a l'actualitat. Tot i que també hi ha peces que et portaran fins el Big Bang. Sens dubte és una de les millors oportunitats per a conèixer la història del nostre planeta en família.

Museu Egipci de Barcelona

A qui no li agraden els misteris de l'antic Egipte i les piràmides? Dons si ets un amant de l'egiptologia no podràs perdre't una visita al Museu Egipci de Barcelona. En ell trobaràs més de 1.000 peces sobre la vida i la cultura de l'antic Egipte. Des de com vivien el dia a dia fins la figura del faraó, la momificació, la religió i el culte al panteó politeista de deus egipcis. A més, es troba ubicat a prop del Passeig de Gràcia, per la qual cosa pots aprofitar la visita per donar un passeig per la famosa avinguda i visitar algunes de les obres arquitectòniques més importants de la ciutat o anar de compres.

Però també podràs visitar altres curiosos i divertits museus

A més, Barcelona no només conta amb museus de gran importància cultural com els ja mencionats, també podràs visitar museus tan cridaners com els següents:

Museu de la Xocolata

La gran passió de casi tot ésser humà, la xocolata, també es mereixia el seu propi museu. El qual podràs trobar i visitar com a part de la ruta dels museus de Barcelona. En ell trobaràs tot el que esperes d'un museu de xocolata. Obres d'art de xocolata! Però també un recorregut per la història de la fabricació de la xocolata i, a més, els tiquets són de xocolata comestible.

Museu de cera

I, per últim, no podria faltar el clàssic museu de cera. Amb més de 200 escultures de cera imitant tot tipus de famosos i celebritats. A més, algunes sales han estat decorades per representar elaborats diagrames originals, com la cambra blindada d'un banc (donat que l'edifici originalment era una entitat bancària).

La Pedrera: nits de jazz al seu terrat

La Pedrera: nits de jazz al seu terrat

L'estiu comença a Barcelona i molts comencen ja a fer els seus plans per gaudir al màxim, tant els que ja resideixen a la ciutat com aquells que visiten el nostre hostal a Barcelona. Per als amants de la música en directe i per a qualsevol que vulgui gaudir d'una experiència original en un entorno únic.

La Pedrera Jazz torna a portar-nos el millor de l'escena jazz actual, un estil musical ple de classe, de desimboltura i de melodia, perfecte per a gaudir en una terrassa a l'aire lliure. I què millor si s'ubica en un entorn tan emblemàtic com l'àtic de Casa Milà? Des del bloc de la Fundació Pere Tarrés, volem presentar-te el nou festival de La Pedrera Jazz 2019, però abans volem profunditzar una mica en la història d'aquest lloc màgic de Barcelona.

Un entorn únic

Gaudí i altres arquitectes de renom de la època rebien tot tipus d'encàrrecs i projectes a desenvolupar. Així van néixer moltes de les seves fantàstiques obres, per encàrrec d'alguns dels burgesos més adinerats del moment. Com ho eren Pere Milá i Roser Segimon, arribant a oïdes seves la fama que estava adquirint el Passeig de Gràcia, van decidir comprar un terreny de casi 2.000 metres quadrats per a instal·lar-se allí i, a més, una zona de residències per a llogar. Així va néixer la Casa Milà que, per suposat, se li va encarregar a Antoni Gaudí.

La seva construcció va finalitzar el 1912 després de sis anys d'algunes complicacions legals i burocràtiques, essent posada en marxa i admetent els seus primers inquilins. Amb la mort de Roser el 1964, Casa Milà “La Pedrera” va estar una època abandonada fins que es va fer una profunda restauració i es va obrir al públic com a centre cultural l'any 1996, convertint-se en tota una referència a la ciutat per la gran quantitat i varietat d'activitats que s'organitzen, com és el cas de La Pedrera Jazz. És, a més, Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1984.

Cartell La Pedrera Jazz 2019

Les nits de música i terrasses a la Pedrera Jazz (terrat dels guerrers) comença el 7 de juny i, no pararà durant tots els caps de setmana (divendres i dissabte) fins el 14 de setembre. Totes les actuacions son sempre a les 20:45 hores. Destaquen alguns dels millors artistes del panorama jazz i algunes de les més grans promeses.

En el cartell d'aquest any, a simple vista, apareixen grups de jazz com Jorge Da Rocha Trio, que ens presentarà el seu últim treball, Joan Codina Sextet, SuperSax Project o Eva Fernández Trio. El cartell és barreja de tradició i modernitat, amb estils molt personals, però tots amb un punt en comú: el seu exquisit gust i màxima passió pel jazz. A més, la nit comença amb un petit tour gratuït a Espai Gaudí, un ràpid recorregut visual per la obra del genial arquitecte.

Després d'aquesta visita, arriba l'hora de asseure's i relaxar-se en el terrat prenent alguna cosa i gaudint de la màgia de la nit de Barcelona, de l'arquitectura de l'entorn i, per suposat, de la millor música jazz a La Pedrera Roof Terrace. Cada nit tens un preu de 36 euros per viure aquesta màgica experiència. En el mateix lloc web de La Pedrera, pots adquirir les entrades per a La Pedrera Jazz 2019. T'hi animes?

Les millors platges a prop de Barcelona

Les millors platges a prop de Barcelona

Sol i platja és el reclam amb el que milers s'atrauen milers de turistes cada any a les platges a prop de Barcelona. I és que tenim algunes de les platges més boniques de tota Espanya. Però com la calor de l'estiu és innegable que, no només els turistes van a gaudir de la fina sorra daurada i l'agradable mar mediterrani.

Segurament, hauràs tingut temps de visitar les platges més properes a Barcelona, per la qual cosa, en aquest cas, t'oferim algunes platges al llarg de la costa daurada perquè puguis comprovar si les coneixies totes o t'hem descobert un nou destí per donar-te un bany.

Un passeig per la Costa Daurada i per la Costa Brava

La raó per la qual son famoses les platges a prop de Barcelona és per la combinació de fina sorra daurada i aigües agradables i càlides. Aquestes son algunes de les millors:

La cala S’Alguer, a prop de Palamós

De vegades fa falta viatjar una mica, cap a la Costa Brava en aquest cas, per trobar un respir de l'estrès de la vida moderna. Si aquest és el teu desig, al menys per un dia, aleshores et recomanem que visitis la cala de S´Alguer. En ella trobaràs una petita i calmada platja totalment aliena al mon. Sense serveis i sense gent, la platja ideal per desconnectar.

Cala Montjoi, a Roses

La platja de la cala de Montjoi és un altre apartat espai que pots visitar si vols allunyar-te de la ciutat i gaudir de la platja amb la tranquil·litat de la soledat. Això és així perquè la cala es troba situada en el famós parc nacional de Cap de Creus, per la qual cosa pots esperar molts espais verges i plens de vegetació. 

La cala Fonda

La platja de cala Fonda és molt coneguda pel nom de Waikiki, en ella trobaràs una paradisíaca platja verge totalment rodejada de vegetació i roques. És per aquestes raons que és molt popular per practicar nudisme. I perfecta, per suposat, per a relaxar-se i desconnectar.

La Cala d'Aiguablava, a Begur

Si decideixes pujar cap a la Costa Brava, no pots deixar de visitar la platja d'Aiguablava. Et sorprendrà el color turquesa de les seves aigües, tan cristallines que es poden veure els peixos amb facilitat. A més, tot i ser una bonica però petita i amagada cala conta amb socorrista i restaurant. Ideal per passar-hi un dia.

La platja Gran a Tossa de Mar

En aquest cas no trobaràs soledat, donat que la platja Gran és bastant popular, però no per això deixaràs de gaudir del sol i del mar. El que t'agradarà d'aquesta platja és que es tracta d'una badia de somni junt a una gran fortificació de casi mil anys. I donat que visites la platja, no deixis de passejar pel promontori i la fortalesa, donat que es conserven en bon estat i son impressionants.

Altres platges a prop de Barcelona molt populars

Hi ha ocasions en les que ens ve de gust sortir de la ciutat i visitar una platja a prop de Barcelona. I que no haguem de conduir molta estona. Si aquest és el teu cas, aleshores ho tens molt fàcil donat que, dona igual si vas cap al nord o cap el sud. Trobaràs opcions tan interessants com les espectaculars platges de Sitges (a les quals recomanem un parell de visites) o la famosa platja de Castelldefels, la qual possiblement sigui un dels destins favorits dels veïns de Barcelona durant l'estiu. Si estàs buscant allotjament per a la teva visita a Barcelona, ara pots informar-te de tot el que ofereix el Youth Hostel de la Fundació Pere Tarrés en un enclau perfecte per a conèixer totes aquestes fantàstiques platges.

7 rutes de senderisme a Barcelona

7 rutes de senderisme a Barcelona

L'estiu ja ha arribat. Les llargues tardes de sol i bon temps, les escapades amb els amics i la família i diferents plans o activitats a les nostres ments. De sobte ens trobem amb un munt de temps lliure i vacances i de vegades és fàcil avorrir-se. Però no tant a la nostra estimada ciutat comtal, en la que existeixen tot tipus d'atractius, també per aquells que busquen conèixer a peu l'entorn natural de la ciutat. Inclús allotjant-te en el nostre cèntric hostal a Barcelona, les excursions més aventureres tenen cabuda. És per això que volem oferir-te un dels millors plans possibles: Una ruta de senderisme a Barcelona.

Bé, en realitat, t'oferim unes quantes rutes de senderisme que poden cridar la teva atenció perquè puguis escollir una o vàries. I és que una de les grans avantatges de Barcelona és la quantitat d'entorns naturals de gran encant i bellesa que podem trobar sense haver d'anar molt lluny.

Començant amb les més senzilles

Els esports d'exteriors són tot un món, en el que per gaudir d'una ruta de senderisme a Barcelona no cal buscar complicats ascensos ni tortuosos camins que s'allarguen durant dies. Aquests són alguns dels exemples més còmodes i senzills que trobaràs:

Sant Miquel de Fai

Una senzilla i còmoda caminata que ens portarà a través de coves, salts d'aigua i alguns exponents de l'arquitectura gòtica catalana del segle IX i X. Es tracta de l'emplaçament de l'antic monestir de Sant Miquel, el qual es troba situat a la vall del riu Tenes. Una visita pintoresca i única en la que l'època medieval encara es conserva junt a coves com la cova de les Toscas.

El congost de Tous

Una altra de les opcions més agradables és la ruta de senderisme que comença en el castell de Sant Martí de Tous i que ens portarà a veure l'ermita de Mare de Déu de Sentfores. Però lluny d'acabar aquí, podrem seguir avançant fins arribar al mirador de Sant Martí de Tous. Després gaudirem d'un passeig pel bosc i finalment d'un congost amb un salt d'aigua de 25 metros. Una ruta circular preciosa i suau que dura poc més de 2 hores i comença i acaba en el propi poble.

El castell de Taradell

Una ruta de senderisme a Barcelona senzilla i ràpida. En aquest cas has d'arribar al poble de Taradell, des del qual es poden emprendre el camí fins al cim de la muntanya de 800 metros a on es troba el castell de Taradell. Boscos frondosos i verds coronats per les vistes que gaudiràs des del cim, junt al petit castell. Una panoràmica de la regió impressionant i tranquil·la, dona que la ruta és poc coneguda.

Una mica més d'acció

I si ets un aventurer que gaudeix de les llargues passejades, fes-hi un cop d'ull a aquest parell d'opcions:

L'ascens a la Mola

Tot i que un cartell a la sortida del poble indica que arribaràs al cim després de caminar 3 km, no volem enganyar-te. Es tracta d'una pujada clàssica, de les que treuen l'alè. I no només per les espectaculars vistes, o per estar realitzant el mateix camí que utilitzaven els monjos per pujar al monestir. Una vegada al cim podràs gaudir d'un restaurant tradicional, molt curiós donat que els cotxes no poden arribar al cim.

Figaró al Turó de Tagamanent

En aquesta ruta de senderisme de Barcelona, el camí s'inicia a prop de l'estació de Figaró-Montmany. Es tracta d'una altre bon exemple de llarga caminata ascendent, en la que és recomanable anar fent descansos i caminar amb tranquil·litat, donat que, el camí s'allarga uns 17 km d'ascens i descens. Per suposat gaudiràs d'unes vistes incomparables en el teu viatge al cim del Turó del Tagamanent.

Ruta de senderisme a Barcelona: refresca't a l'estiu!

I com és estiu, a qui no li agrada donar-se una bona capbussada mentre passes el dia a la natura? Doncs a continuació podràs escollir la teva ruta de senderisme a Barcelona en la que aprofitar gorgs i rius per fugir de la calor.

Els 7 Gorgs

És una de les rutes més boniques i pintoresques d'Espanya. Normalment es trigarien menys de 3 hores a completar-la, però trobaràs tants indrets màgics a on banyar-te i gaudir de la natura que segurament passis el dia sencer. La senda dels 7 salts d'aigua és una de les visites més espectaculars, però desgraciadament, també és de les més conegudes. Així que és difícil gaudir-la en soledat, tot i així, val la pena visitar-la.

Font de les Dous

Només hauràs d'arribar a Torrelles de Foix per poder passejar a la vora de la Riera des Pontons. L'emplaçament perfecte per a acampar uns dies en el camping de la zona. Una zona preciosa per relaxar-se i gaudir de l'aigua, donat que la zona ha estat cuidadosament arreglada.

Què fer aquest estiu a Barcelona?

Què fer aquest estiu a Barcelona?

Ja tens els teus plans preparats per passar aquest nou estiu a Barcelona? Ja has trobat un hostal a la ciutat en el que gaudir de tot el seu encant? Potser, al contrari, no has tingut temps de planificar-ho encara. O potser vinguis de visita al llarg dels mesos més calurosos de l'any. En qualsevol cas, hem volgut preparar unes quantes idees que podrien ajudar-te a organitzar uns dies de descans i oci.

Les nits de somni a l'estiu

Les nits d'estiu a Barcelona poden ser especialment màgiques. La combinació de temperatura perfecta i la brisa marina, sumat a l'ambient nocturn de la ciutat crea una atmosfera única. Aprofitant aquest moment pot ser que vulguis gaudir d'una visita nocturna a la Pedrera amb el tour “La Pedrera Night Experience”. En la qual podràs gaudir d'una manera única els diferents espais de la Pedrera com els patis de Passeig de Gràcia i Provença, l'Espai Gaudí (a les golfes) i el terrat. Finalitzant amb una exposició audiovisual màgica a la terrassa d'un dels edificis més famosos de la ciutat.

Una altra proposta, gratuïta en aquest caso, és una visita a la Font Màgica de Montjuïc, en la que cada tarda-nit podràs gaudir dels bonics espectacles de llums i colors amb elaborades coreografies. L'horari d'estiu és de 21.30-22.30 i, a més, podràs gaudir d'espectacles especials els dies 21,22 i 23 de setembre.

Els festivals d'estiu a Barcelona

Un altre dels atractius de l'estiu a Barcelona són els festivals de música que se celebren a la ciutat al llarg dels meses més calurosos. D'aquesta manera podràs trobar festivals de talla mundial com el Sónar 2019, el qual se celebra entre els dies 18 i 20 de juliol amb una forta tradició de música electrònica.

Una altra opció molt interessant és el famós festival “Jardins de Pedralbes”, celebrat entre el 5 de juny i el 15 de juliol. Oferint una combinació de jardins, menjar, beguda i la visita d'excel·lents artistes nacionals i internacionals com Izal o Diego el Cigala.

Una visita cultural?

I sense oblidar-nos dels amants del cinema, teatre, art i cultura en general; volem mencionar l'impressionant Grec Festival de Barcelona. Celebrat, com cada any, en el Teatre Grec del Montjuïc, ens ofereix, en aquesta 43º edició, una amplia varietat d'activitats a les que acudir. L'anomenat “festival més internacional de Barcelona” ens permet participar en 29 activitats de teatre, 15 d'escena híbrida, 28 de música, 15 de dansa, 5 de circ i 2 de cinema. A més de presentar activitats dirigides al públic jove i altres preparades per a tota la família. Inclús prepara activitats paral·leles al llarg de la ciutat.

Podràs gaudir d'un total de 94 espectacles i 436 funcions repartides entre el 26 de juny i el 31 de Juliol.

Què veure a Barcelona: els llocs que no et pots perdre

Què veure a Barcelona: els llocs que no et pots perdre

Segons es va apropant l'estiu i comencem a planificar les nostres vacances, és un bon moment per a que repassem alguns dels punts de major interès per veure a Barcelona. És per això que l'article d'avui està dirigit a oferir algunes idees i suggeriments perquè puguis conèixer i visitar alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat comtal. A més, allotjament no et faltarà. En el nostre alberg a Barcelona trobaràs una llar a la ciutat comtal.

Què veure a Barcelona durant la nostra visita?

Barcelona és una ciutat amb una increïble riquesa multicultural que ens convida a gaudir d'infinitat d'opcions, plans durant una visita i molts llocs per veure i visitar. És totalment impossible arribar a conèixer-la en un sol viatge, serà per això que tothom que ens visita acaba tornant?

De totes maneres, volem oferir algunes opcions per veure a Barcelona durant la teva visita:

La Rambla de Barcelona

Es tracta d'un dels punts més populars i vistosos per veure a Barcelona. La gran rambla s'estén des de la central plaça de Catalunya fins el Port Vell. Al llarg dels seus 1.2 kilòmetres de longitud podràs gaudir de multitud de comerços clàssics, restaurants, quioscs, músics, pintors i artistes corporals. A més, trobaràs altres monuments importants al llarg del passeig com el palau de la Virreina, el mercat de La Boqueria, o el teatre de El Liceu.

La Sagrada Família

O també conegut com a Temple Expiatori de la Sagrada Família. Es tracta d'una construcció faraònica en el centre de la ciutat. Va ser ideada pel gran arquitecte Antoni Gaudí amb un marcat estil modernista, tot i que segueix en construcció en l'actualitat. Tot i no estar finalitzada encara, la vista exterior resulta impressionant i una visita a l'interior de la basílica és una de les majors belleses que veure a Barcelona. Es tracta d'una de les basíliques més impressionants del món, per això et recomanem que reservis les entrades amb antelació.

Parc Güell

Si visites la part superior de Barcelona, no pots deixar de visitar el famós Parc Güell. Es tracta d'un enorme parc ple de bonics jardins i sorprenents construccions de gran valor arquitectònic. Amb una mica d'atenció, podràs observar com Antoni Gaudí es va deixar influir per les formes naturistes per crear elements més orgànics, el que va suposar una gran evolució en el seu estil. Alguns dels punts d'interès en el parc són l'escalinata, els pavellons, la plaça, la sala hipòstila, els camins i viaductes i el Calvari. Sense oblidar-nos, per suposat de gaudir dels tranquils i bonica jardins.

Futbol i el Camp Nou

Un dels complexos futbolístics més importants del món es troba a Barcelona, es tracta del Camp Nou i el Museu del FC Barcelona. No només tindràs l'oportunitat de gaudir d'un partit en directe d'un dels millors equips de futbol del món, sinó que, a més podràs submergir-te totalment en el barcelonisme a través de la Camp Nou Experience.

La Illa de la Discòrdia

Un barri dels més bonics que hi ha. Es  tracta d'un tram del passeig de Gràcia a on podràs gaudir en pocs metres de varis edificis amb un gran valor artístic i arquitectònic. Una visita fonamental per entendre el modernisme català: la Casa Lleó Morera de Lluís Domènech i Montaner, la Casa Mulleras d'Enric Sagnier, la Casa Bonet de Marcel lí Coquillat, la Casa Amatller de Josep Puig i Cadafalch i la Casa Batlló de Antoni Gaudí.

Com ha succeït al llarg de la història en tantes ocasions, quan varis genis coincideixen a la mateixa ciutat i en la mateixa època, aquests acaben competint. És per això que es va acaba anomenant aquest tram com a Illa de la Discòrdia.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Cultura i bellesa es donen la mà en el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Caminant des de la Plaça de España, el museu resulta una visió impressionant que va guanyant presència i tamany segons t'hi apropes. Dins hi podràs trobar una genial col·lecció d'obres d'art, composicions de grans figures de la història catalana (com Antoni Gaudí), una àmplia col·lecció d'art gòtic i una altra excel·lent col·lecció fotogràfica.

El parc d'atraccions de Tibidabo

Una visita perfecta per a tota la família. Al cim més alt de Collserola podràs trobar un dels parc d'atraccions en actiu més antic del món, el parc d'atraccions de Tibidabo. Amb algunes atraccions de casi 100 anys que commemoren esdeveniments tan memorables com el primer viatge en avió Barcelona-Madrid. 

Rutes per Barcelona

Rutes per Barcelona

Rutes per Barcelona: coneix la ciutat a peu

Conèixer els millors racons de Barcelona sense que això suposi una despesa excessiva és possible. Simplement, passejant i observant, aprenent de tot allò que ens ofereix la ciutat comtal, que és molt. A més, si organitzem els nostres tours prèviament, és possible estalviar molt de temps que podem dedicar a conèixer altres zones interessants de la ciutat. Avui des del teu hostal a Barcelona Pere Tarrés volem recomanar-te algunes de les millors rutes a fer per Barcelona. Prepara't per a les teves caminades!

Les millors rutes a Barcelona per caminar

Hi ha moltes rutes, però en triarem tres, que són molt representatives per conèixer una gran part de la ciutat de Barcelona. A més, te’n direm d’altres per si tens temps de fer-ne alguna més. Que les gaudeixis!

RUTA 1: Els secrets del modernisme

Es pot començar aquesta ruta del modernisme barceloní des del barri del Fort Pienc, on hi ha la primera gran obra arquitectònica que no et pots perdre: la Central Catalana d'Electricitat. Després, pots baixar al passeig de Lluís Companys i caminar cap a l'Arc de Triomf per arribar al Parc de la Ciutadella. La primera parada obligatòria és el Castell dels Tres Dragons, obra de Lluís Domènech i Montaner. Si tens temps, pots aturar-te a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella, però la nostra recomanació és que facis un passeig pel parc i vegis la Cascada Monumental, en el disseny de la qual va participar Antoni Gaudí quan encara era molt jove.

Per anar al següent punt d'interès, has de travessar El Born i anar fins a la Plaça Reial, on hi ha dos fanals dissenyats per Gaudí inspirats en Hermes, el Déu grec patró dels comerciants (casc amb ales i les serps). Seguint la nostra ruta, el següent punt d'interès que marquem al mapa és el Palau Güell, al barri del Raval (entrant des del carrer Nou de la Rambla). Una altra obra del gran Antoni Gaudí feta per encàrrec del seu mecenes i amic Eusebi Güell.

El següent punt és un lloc que ens encanta: Els Quatre Gats (Casa Martí), especialment la planta baixa; una taverna plena d'història en la qual es reunien grans artistes i personalitats de l'època, com Pablo Picasso. Ara pots anar cap a Via Laietana i aturar-te al Palau de la Música, obra de Lluís Domènech i Montaner, tota una referència del modernisme català.

Fins aquí, segur que la ruta t'haurà fascinat. No obstant això, encara resta el millor. Si no vols invertir gaire més temps en la teva ruta en elements arquitectònics que es desvien una mica, pots encaminar-te cap al Passeig de Gràcia. En aquest moment, t’aniràs trobant edificis de somni, com ara la Casa Rocamora, la Casa Amatller, la Casa Batlló o la Casa Milà (La Pedrera).

I així arribem a l'últim tram. Per veure les joies de la corona, la Sagrada Família, el Parc Güell i el recinte modernista de Sant Pau, et recomanem agafar una línia de transport (metro o bus), ja que les distàncies ja no són tan curtes com fins ara.

RUTA 2: Tot descobrint el casc antic

El Barri Gòtic és la zona més antiga de Barcelona, de manera que pots imaginar-te tot el que té a oferir per als qui vulguin conèixer la cultura i la història de la ciutat amb tot detall. Hi ha moltes maneres de conèixer el casc antic de Barcelona, però nosaltres et proposem començar la ruta des de La Rambla (al costat de Plaça Catalunya) cap a Portaferrissa. Hi descobriràs vestigis medievals, ja que en aquesta zona se situaven les antigues muralles de la ciutat durant gran part de l'Edat Mitjana. També hi trobaràs restes de muralles romanes.

Després, pots dirigir-te cap a la Plaça del Pi per conèixer de primera mà l'Església Gòtica de Santa Maria del Pi i, en acabat, pots anar a la Plaça Nova per conèixer tres obres arquitectòniques imprescindibles: la Catedral de Barcelona, La Pia Almoina i el Palau Episcopal. En aquesta plaça es reuneixen elements de diferents èpoques, des de la romana fins al neoclàssic. Paga la pena que t’hi aturis una estona per veure-ho tot.

Després pots anar cap al que fou el Temple d'August per gaudir de les seves impressionants columnes i d’altres parts de la seva estructura que encara continuen en peu. Després d'això, resten dos punts imprescindibles d'aquesta ruta: la Plaça del Rei i la Plaça de Sant Jaume. A la primera, hi trobaràs vestigis del que va ser la ciutat romana de Barcino, així com vestigis medievals. Hi ha edificis d'interès com el Palau Reial Major, la capella de Santa Àgata, la torre-mirador Rei Martí o el Palau del Lloctinent.

D'altra banda, a la Plaça de Sant Jaume hi ha les seus de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, totes dues de gran interès arquitectònic, cultural i històric, ja que també van ser centre públic i polític en les èpoques romana i medieval. Si tens temps, pots anar a la Plaça Sant Just i Pastor per conèixer l'Església homònima, que té la font més antiga de Barcelona.

RUTA 3: Els camins de l’aigua

Quan es fa aquest tour s’obté una altra visió molt diferent de Barcelona. Recomanem aquesta ruta a qui li agradi la natura i el món rural. A més, no necessitaràs gaire temps: es pot fer sencera i sense gaire pressa en tres hores.

Aquesta ruta comença a Vallbona, al nord de Barcelona. Es tracta d'una zona que ha quedat aïllada de la resta de la ciutat pel pas del riu Besòs, així com per la construcció d'autopistes i la via del tren. Per això, pràcticament no està urbanitzada i hi trobem, sobretot, horts i camps marcats pel pas de l'aigua.

Des de Torre Baró pots arribar a un barri únic de Barcelona: la Ciutat Meridiana, un barri de blocs de cases petites i semi rurals, perfectament integrat al peu de la serra de Collserola. Un espectacle per a la vista i els sentits. Pujant el carrer Ripollet (direcció Palau-Solità) podràs arribar al camí de la Trinitat Nova. Gaudiràs dels diferents vestigis de l'aqüeducte de Torre Baró fins arribar a la Casa de l'Aigua, un edifici de disseny modernista (obra de Pere Falqués) que era l'antiga estació de distribució d'aigua de la ciutat.

Altres opcions

  • Ruta dels Jardins de Montjuïc: Per conèixer els quinze jardins temàtics de Montjuïc.
  • Ruta Un altre Eixample: Edifici Abeluz, Casal Sant Jordi de Francesc Folguera o el Taller Pintors Masriera.
  • Ruta Diagonal Mar: Zona de banys, gratacels, skyline, centre comercial i una gran oferta gastronòmica.

Els llocs més turístics de Barcelona

Els llocs més turístics de Barcelona

Diuen que qui la visita una vegada, acaba repetint. Barcelona és una ciutat cosmopolita amb una oferta increïble, àmplia i variada, tant pel que fa a activitats culturals com de lleure. Tant és així, que és difícil destacar només uns indrets. Tanmateix des del blog de la Fundació Pere Tarrés, hem realitzat la nostra llista particular tenint en compte tot el que els viatgers busquen. I és que, sens dubte, la ciutat comtal té molt a oferir als seus visitants. Comencem amb la nostra llista dels llocs turístics de Barcelona.

Llocs més turístics de Barcelona: els imprescindibles!

Per als amants de la platja i de la muntanya. Per a qui li agradi les visites culturals per veure grans obres i monuments o per a qui prefereixi passejar i gaudir del millor ambient urbà. Per a amants de l'esport o de la gastronomia. Per als qui s’estimen més tenir opcions il·limitades per a tots els gustos. Tot seguit teniu la nostra llista dels llocs turístics de Barcelona.

Platja de la Barceloneta

Per la seva cèntrica localització i el seu gran atractiu, aquest és un dels llocs més turístics de Barcelona, sobretot quan fa bon temps. En època primaveral i estiuenca, no hi ha un lloc millor on relaxar-se i desconnectar. A més de gaudir del sol a la platja, podràs degustar plats deliciosos en alguns dels millors restaurants de Barcelona o gaudir de diferents activitats esportives (vòlei, tennis de taula, activitats nàutiques, zona de gimnàstica, etc.). I els amants de la lectura estan d'enhorabona, ja que la platja de la Barceloneta gaudeix del servei de “biblio-platja”.

La Rambla

Si t'agrada passejar, recórrer aquest carrer que fa una mica més d'un quilòmetre és una delícia. És per això que és una de les activitats més recurrents dels turistes que visiten Barcelona. Música, locals de tota mena, comerciants i artistes que creen un ambient urbà molt especial. Aprofitant el teu passeig per la Rambla, pots visitar el Gran Teatre del Liceu o el Mirador de Colom.

I, si t'agrada menja bé, en aquesta zona hi ha al Mercat de la Boqueria, un lloc amb gairebé dos segles d'història i que, actualment, té més de 300 parades per degustar els millors productes locals.

Barrio Gòtic

Una altra de les visites imprescindibles si t'agrada passejar. És un plaer recórrer-hi cada plaça i cada carrer. Curiosament, es va aixecar sobre restes romanes, que van desaparèixer a mesura que es van anar aixecant diferents esglésies i obres arquitectòniques d'estil gòtic, entre les quals destaca la Catedral de Barcelona.

Camp Nou

L'estadi del FC Barcelona s’ha convertit, especialment en els últims anys, en un dels llocs més turístics de Barcelona. Si vols visitar-lo, a la pàgina oficial del FC Barcelona pots aconseguir una de les Camp Nou Experience disponibles: visitar el museu, trepitjar la gespa i recórrer cada racó d'un dels millors estadis del món.

Montjuïc

Per una mica més de deu euros, pots veure la ciutat des d'un telefèric, cosa que val la pena. A més, a Montjuïc hi ha un altre dels grans estadis de la ciutat: l'Estadi Olímpic. També podràs visitar algun dels museus de la ciutat, entre els quals destaca el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya).

Tibidabo

Igual que Montjuïc, és una altra opció magnífica per gaudir de belles vistes de la ciutat des de l'altura d'una muntanya. De fet, amb 512 metres d'altura, és el cim més alt de Barcelona, A més, pots aprofitar la pujada per visitar altres atractius de la zona, com el Temple del Sagrat Cor o la Torre de Collserola, construïda amb motiu dels Jocs Olímpics celebrats a Barcelona el 1992. Si visites la ciutat amb nens, aquí hi ha el Parc d'Atraccions del Tibidabo, el primer que es va inaugurar a Espanya.

Park Güell

Eusebi Güell era molt amic i mecenes de Gaudí, creador d'aquesta fantàstica obra. Si vols veure-hi tots els racons, el millor és que hi facis una visita guiada, algun dels habituals tours turístics. La ruta de la Plaça de la Natura, la de Sant Josep de la Muntanya o la del carrer d'Olot són les més famoses i turístiques. Ah! I no t'oblidis de fer-te una foto amb el drac de trencadís, un element fotogràfic recurrent que cap turista vol passar per alt.

La Sagrada Família

És l'obra de Gaudí per excel·lència i una de les més representatives de la ciutat pel que fa a l’arquitectura. Una visita que no et pots perdre durant el teu viatge a Barcelona. Es va començar a construir el 1882 i, com ja deus saber, encara no ha estat acabada. Està previst acabar-la el 2026, essent així el seu procés de construcció haurà durat 144 anys. Sens dubte, haurà valgut la pena atès que ara per ara ja és un dels atractius turístics més importants per a persones d’arreu del món.

Si encara busques allotjament per al teu viatge a Barcelona, et convidem al Youth Hostel de la Fundació Pere Tarrés perquè hi gaudeixi com ningú ho ha fet.