<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa celebra el seu 20è aniversari Durant aquest temps aquesta revista ha esdevingut la publicació de referència per als professionals de la intervenció social i educativa. En l’acte hi estaven presents representants de la Universitat Ramon Llull, de la Facultat i també els primers responsables de la publicació.

]]>
El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés celebra la seva Assemblea General Ordinària Enguany hi van acudir 250 responsables i monitors/es de 110 centres d’esplai dels 182 que estan federats al Moviment. Una alta assistència i participació que demostra que “aquesta assemblea és un moment important en el MCECC, que construïm entre tots i totes”, afirma Xavier Nus, president del MCECC.

]]>
ESCOLES PER L’ACCIÓ SOCIAL: La Facultat Pere Tarrés a la cerca i impuls de vocacions vinculades amb l’àmbit social centres escolars i instituts de secundària La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés -URL-, va més enllà de la formació universitària de professionals de l’acció social. Per això, de forma paral•lela, ha dissenyat un programa adreçat a centres escolars en què la Facultat mostra la dimensió de l’Educació Social i el Treball Social i així poder impulsar i fer un seguiment de vocacions relacionades amb el món social.

]]>
La Fundació Pere Tarrés inaugura un nou centre socioeducatiu al barri del Poble-sec de Barcelona per atendre infància vulnerable El barri del Poble-Sec de Barcelona ja compta amb un nou servei d’atenció integral als infants i les famílies en situació de vulnerabilitat social. Aquest curs, la Fundació Pere Tarrés ha posar en marxa el Centre Socioeducatiu Poble-sec, on s’atenen una setantena d’infants entre 3 i 12 anys

]]>
L’experiència de Cooperació de l’estudiant Anna Sánchez a les Faveles brasileres: “A Brasil és urgent protegir i fer polítiques socials adreçades a la petita i primera infància” L’estudiant d’Educació Social, Anna Sánchez Escario ha deixat palesa la seva experiència de Cooperació Universitària al Desenvolupament a Rocinha, Brasil al seu Treball de Final de Grau. En aquesta estada va poder viure de primera mà la realitat d’infants i adolescents a les faveles d’aquest territori i que ha reflectit en aquest treball de síntesi de la seva formació en Educació Social.

]]>
“Es vulneren els drets humans per les decisions polítiques”, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, al Fòrum Social Pere Tarrés Laia Ortiz ha centrat la seva xerrada en les desigualtats i noves vulnerabilitats de al ciutat de Barcelona com ara la malnutrició infantil, els talls de subministrament, la pobresa laboral, els desnonaments que segons la tinenta d’alcalde de Drets Socials són resultat de “decisions polítiques vinculades a l’austeritat”.

]]>
Entrevista al Dr. Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull Amb motiu de la celebració dels 25 anys de la constitució de la Univesitat Ramon Llull hem entrevistat al seu rector, el Dr. Josep M. Garrell, perquè ens expliqui què significa aquesta efemèride i quins són els reptes de futur de la universitat.

]]>
"El mirador de les paraules que no puc dir", nova obra de Bambú, Companyia de Teatre Bambú Companyia de Teatre, liderada per una antiga alumna de la Facultat d’Educació Social i Treball Social, estrena nova obra de creació pròpia. L’Obra titulada “El Mirador de les paraules que no puc dir” incita a qüestionar-nos com un món envaït d’altes tecnologies per a la comunicació, és també un món envaït per la soledat i el desig de comunicar-se de debò.

]]>
La Fundació Pere Tarrés inaugura un nou centre socioeducatiu al Poble-Sec Aquest recurs social i educatiu neix amb un objectiu principal ambiciós i clar: aconseguir que els infants del barri de Poble-Sec que es trobin en situació de vulnerabilitat social es desenvolupin humanament, relacional, emocional i competencial perquè, en un futur, gaudeixin d’una vida personal i professional plenes

]]>
La Facultat Pere Tarrés impulsa i diversifica encara més les beques i ajuts econòmics propis per a tots els estudiants de Grau i Formació de Postgrau i Màster La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés -URL-, des dels seus inicis com a Escola Universitària, ha anat oferint beques i ajuts a l’estudi als estudiants de Grau i de Formació de Postgrau i Màster Universitari. Els estudiants, a banda de les beques i ajuts de caire públic, les institucions que integren la URL disposen de sistemes propis de ajuts econòmics als estudiants.

]]>