<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Avui ha començat la primera colònia social de la Fundació Pere Tarrés per a infants de famílies en situació de vulnerabilitat social 63 infants de famílies en situació de vulnerabilitat social han marxat avui de colònies becats per la Fundació Pere Tarrés. Durant el mes d’agost el total d’infants becats per fer colònies socials arribarà gairebé a un miler. També es faran casals socials durant el mes d’agost a Barcelona i àrea metropolitana i Tarragona.

]]>
Les comarques de Tarragona s’omplen d’activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés Des de la Fundació Pere Tarrés treballem perquè els infants visquin com a nens i creixin com a persones. En aquesta línia, amb el lema “L’estiu, vacances per créixer”, la Fundació Pere Tarrés ha organitzat camps de treball, campaments, casals de vacances, colònies i rutes a les comarques de Tarragona durant el juliol i l’agost.

]]>
Joves en risc d’exclusió social dels centres adherits a la Fundació Pere Tarrés participen a la Transpirenaica Social i Solidària La Fundació Pere Tarrés, que treballa per la inclusió social d’infants i joves des de fa més de 50 anys, se suma un any més a la Transpirenaica Social i Solidària donant-hi suport institucional i becant a una dotzena de joves i monitors dels centres socioeducatius AEI Raval, Fundació Mans a les Mans, Joan Salvador Gavina i el Centre Sant Jaume-Fundació Carles Blanch.

]]>
La col•laboració entre CatalunyaCaixa i la Fundació Pere Tarrés permet atendre un 20% més d’infants i famílies al Centre Socioeducatiu Poblenou La Fundació Pere Tarrés ha rebut una donació per part de CatalunyaCaixa-Grup BBVA que li permetrà incrementar fins a un 20% els infants, adolescents i famílies atesos. En concret, l’ajut es destinarà a millorar el centre socioeducatiu Poblenou, al districte de Sant Martí (Barcelona).

]]>
“L’espiritualitat pot ajudar a la intervenció del professional”, Andreu López Moreno, graduat en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés – URL “Espiritualitat i Treball Social. Reptes i oportunitats per la professió” és el títol del Treball de Final de Grau (TFG) d’Andreu López Moreno, graduat en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés – URL. Des de la Fundació l’hem volgut entrevistar per conèixer més a fons el contingut i les conclusions del seu TFG tutoritzat pel professor Enric Benavent.

]]>
“Les persones sense llar es troben en el punt més extrem de l'exclusió social”, Amalia Bartolini, graduada en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés - URL “Aprofobia. Victimització silenciosa de les persones sense llar” és el títol del Treball de Final de Grau (TFG) d’Amalia Maria Bartolini Bertran, graduada en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés – URL. Des de la Fundació Pere Tarrés l’hem volgut entrevistar per conèixer més a fons el seu TFG, tutoritzat pel professor Òscar Martínez, sobre la realitat del fenomen del sensellarisme.

]]>
Lleure i cultura al casal d’estiu Culturnautes de la mà del CCCB i la Fundació Pere Tarrés Culturnautes és el casal d’estiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per infants de 6 a 14 anys realitzat amb la col•laboració de la Fundació Pere Tarrés i el seu equip de monitors/es. Al llarg de tot el juliol el casal treballa continguts del CCCB a partir de tallers i activitats lúdiques vinculades a una disciplina artística.

]]>
“La majoria dels adolescents viuen l’afectivitat de manera intensa”, Ivet Pastor Escanilla, graduada en Educació Social per la Facultat Pere Tarrés – URL “Les etapes evolutives humanes s’estan alterant. La infància s’escurça extremadament, l’adolescència arriba massa aviat i s’allarga en excés, i la fase adulta s’assumeix tard, sense base i amb poc temps per a madurar” amb aquesta cita de J. A. Rodríguez comença el Treball de Final de Grau (TFG) Ivet Pastor Escanilla, graduada en Educació Social per la Facultat Pere Tarrés – URL.

]]>
La Facultat Pere Tarrés visita la Katholische Hochschule de Freiburg per cloure el Seminari Binacional dedicat al sensellarisme Coincidint amb la finalització del curs 2015-2016, una delegació de la Facultat d’Educació Social i Treball Social formada pel professor Òscar Martínez i 15 estudiants dels Graus en Educació Social i Treball Social ha assistit a la segona part del Seminari Binacional Barcelona-Freiburg que aquest any ha abordat el sensellarisme.

]]>
La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, el primer centre català en obtenir la certificació integral de qualitat de l’AQU La Facultat d’Eduació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull ha esdevingut el primer centre del Sistema Universitari Català en obtenir la certificació del Sistema de Garantia Interna de la Qualitat (SGIQ) per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

]]>