<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org La Fundació Pere Tarrés inaugura un nou centre socioeducatiu per atendre menors en situació vulnerable i les seves famílies Durant l’acte d'inauguració els assistents van poder veure les instal·lacions del nou centre i compartir una estona amb alguns dels educadors que els van explicar els projectes que es duen a terme des de principis de curs.

]]>
Hem pogut resistir la crisi gràcies al teixit social i a la il•lusió per la creació d'un estat propi, afirma Santi Vila, al Fòrum Social Pere Tarrés El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va explicar el viratge social que ha fet el seu departament en els darrers anys que es concreten en tres eixos bàsics: mobilitat, habitatge social i ciutats sostenibles.

]]>
La Fundació Pere Tarrés impulsa una campanya de recollida de joguines per als infants i joves dels seus centres socioeducatius Un any més la Fundació Pere Tarrés posa en marxa la campanya de recollida de joguines per als més de 3.000 infants i joves en risc d’exclusió social que aplega en els 21 centres socioeducatius que federa i en els 20 centres oberts municipals que gestiona. L’objectiu és evitar que els infants de les famílies més necessitades es quedin sense viure la màgia del Nadal.

]]>
La Facultat Pere Tarrés obre les seves portes a escoles i instituts pel Dia Internacional de la Discapacitat Amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat, la Facultat Pere Tarrés va organitzar unes jornades obertes a escoles i instituts per fer difusió de tot l’àmbit d’acció i intervenció social amb persones amb diversitat funcional. Per assolir aquest objectiu divulgatiu, es va organitzar dues sessions el dia 1 i 3 de desembre en què es van convidar i acollir estudiants de cicles formatius.

]]>
Els infants que fan reforç educatiu en els centres socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés milloren els resultats acadèmics i les habilitats socials En l’estudi que ha fet la Fundació Pere Tarrés sobre els beneficis del reforç educatiu, el 64% dels educadors destaquen que els infants milloren els seus resultats acadèmics i el 90% destaquen la millora de la seva autoestima. Amb el projecte de reforç educatiu, la Fundació Pere Tarrés treballa per combatre l’espiral de la pobresa i donar oportunitats als infants amb situació vulnerable.

]]>
Òscar Mateos ens aproxima al concepte de Cooperació Internacional en el canviant context actual En una Màster Class a la Facultat Pere Tarrés amb la consigna “La cooperació Internacional com a eina de transformació social i global: pistes per a aterrar en un món en mutació, el Dr. Òscar Mateos va delimitar i fer un abordatge al concepte de cooperació internacional al desenvolupament i el va circumscriure al context actual, sotmès a continues mutacions socials, polítiques i econòmiques.

]]>
La Facultat Pere Tarrés participa en una Jornada sobre mobilitat laboral internacional entre Baden Württemberg i Catalunya La Coordinadora del Servei d’Orientació i Promoció Professional, Marta López i la Coordinadora de Relacions Internacionals i Cooperació, Anna Rodríguez, han participat en una Jornada de Treball organitzada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Economia i Finances del land de Baden-Württemberg, Alemanya, on s’han donat cita experts en matèria d’ocupació i mobilitat internacional.

]]>
La Facultat Pere Tarrés reforça la seva presència fora de la Universitat i es dóna a conèixer Un cop inaugurats el curs acadèmic de Graus i Postgraus i Màster Universitari, la Facultat Pere Tarrés continua l’activitat de difusió de la seva activitat educativa en acció i intervenció social. Així, comença el calendari d’activitats per poder desplegar la seva presència en institucions acadèmiques tant universitàries com preuniversitàries i fires i mostres temàtiques de referència.

]]>
Mons. Pardo presenta el llibre “La pastoral en l’esplai” de la Fundació Pere Tarrés Esdevenir el fonament de l’acció educativa, evangelitzadora i pastoral dels centres d’esplai és l’objectiu del llibre “La pastoral en l’esplai”. Aquesta obra, del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés i editat per Editorial Claret, està adreçat als milers de monitors i monitores de centres d’esplai que atenen infants i joves a Catalunya.

]]>
L’estudiant d’Educació Social de la Facultat Pere Tarrés, Carla Torres, dirigeix l’obra de teatre Anònim Venecià amb BamBú cia de teatre Des de fa més de 10 anys, Carla Torres Danés s’ha anat instruint amb formacions teatrals i vinculades amb l’art dramàtic. Si afegim el seu compromís i vocació de fer acció i intervenció social i que va motivar que escollís el Grau en Educació Social, aquest propòsit s’ha materialitzat en aquesta companyia de teatre i que suposa un salt qualitatiu al seu projecte vital, tal com ella declara.

]]>