<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Uns 2.500 alumnes s’han format en el lleure educatiu, l’acció social i la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i socials aquest estiu L’àrea de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés participa en la formació professional per a l’ocupació i la formació contínua, especialment en les famílies de serveis socioculturals i a la comunitat, la seguretat i el medi ambient. Aquest estiu ha format a prop de 2.500 professionals en un total de 150 cursos.

]]>
Els tallers d'alfabetització digital per a persones grans de la Fundació Vodafone i la Fundació Pere Tarrés finalistes en els Telecentre Europe Awards El programa de tallers d'alfabetització digital per a persones grans de 55 anys, que realitzen conjuntament la Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés, ha estat un dels projectes finalistes en la darrera edició dels Telecentre Europe Awards que van lliurar a Brussel•les el passat 7 de octubre de 2016, en la categoria de Premi a la millor col•laboració entre entitats.

]]>
Es presenta “Caminant per racons del Moianès”, un llibre de rutes al voltant de la casa de colònies La Ruca de la Fundació Pere Tarrés La Fundació Pere Tarrés ha impulsat la publicació del llibre de 15 rutes que pren com a referència la casa de colònies de la Ruca i permeten descobrir els racons més bells de la comarca del Moianès. El llibre, editat per Cossetània Edicions, és una mostra de com l’excursionisme i els seus valors són una eina clau en l’educació en el lleure per la Fundació.

]]>
“El model de masculinitat que pretén el patriarcat és del tot impossible”, Alba Díaz, graduada en Educació Social per la Facultat Pere Tarrés – URL “Noves masculinitats” és el títol del Treball de Final de Grau (TFG) d’Alba Díaz Lino, graduada en Educació Social per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. Des de la Fundació l’hem volgut entrevistar per conèixer més a fons el contingut i les conclusions del seu TFG, premiat com a millor treball pel Col•legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

]]>
Comencen les activitats extraescolars de la Fundació Pere Tarrés Amb l’inici del curs escolar comença la recerca de les activitats extraescolars que més s’adaptin tant a les necessitats de conciliació dels pares i mares i al seu interès que tinguin un contingut educatiu així com als desitjos dels infants de fer una activitat que els motivi.

]]>
Quatre alumnes de la Facultat Pere Tarrés – URL han estat beneficiades amb les beques Santander-URL 2016-2017 La Universitat Ramon Llull ha atorgat quatre de les trenta dotacions de la convocatòria de beques Santander – URL 2016-2017 a alumnes de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. L’import de les beques, de 1.000€ cadascuna, té la voluntat de fomentar la mobilitat internacional amb reconeixement acadèmic de fora d’Europa.

]]>
Educació social i gènere, tema del nou monogràfic d’Educació Social. Revista d’intervenció socioeducativa La violència de gènere, centrada en l’adolescència, és la proposta del nou monogràfic d’Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa, la publicació que edita la Facultat Pere Tarrés - URL. El número 63 posa la mirada en aquest col•lectiu perquè, des del punt de vista de la intervenció socioeducativa, és un bon moment per a plantejar accions que permetin construir relacions positves.

]]>
Els vincles personals i afectius són essencials per mantenir i incrementar la qualitat de vida de les persones grans Davant el creixent envelliment de la població la societat s’enfronta a reptes com la soledat, les limitacions funcionals i, molt sovint, la precarietat econòmica de les persones grans. Per fer-hi front, la Fundació Cuberes Donlo ha encarregat un estudi a la Fundació Pere Tarrés que posa en relleu fins a quin punt els vincles personals i afectius són essencials per mantenir i incrementar la seva qualitat de vida.

]]>
Més de 26.500 infants han participat en les més de 400 activitats de la campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés El final del curs escolar i l’inici dels 83 dies de vacances de què disposa l’alumnat català han suposat, un any més, el punt de partida de la campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés. Més de 26.500 infants han participat en una o més de les més de 400 activitats que la Fundació ha realitzat del 20 de juny al 10 de setembre. Albert Riu, secretari Tècnic del MCECC explica que: “Els infants no només s’ho han passat d’allò més bé sinó que sobretot el que han fet és créixer com a persones ja que totes les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés tenen un component educatiu que treballa valors, actituds i hàbits”.

]]>
Comença un curs ple de reptes a la Fundació Pere Tarrés Setembre és tradicionalment un mes ple de canvis. Per a molts de nosaltres ha suposat la fi de les vacances i la tornada a la feina. Aquest mes que ja acabem està marcat de nous propòsits i és habitual que ens preguntem quins projectes o activitats començarem aquest nou curs. Si en l’àmbit personal la majoria de nosaltres hem pensat en començar alguna activitat física, classes de música o d’algun idioma, en l’àmbit professional, l’equip directiu de la Fundació Pere Tarrés també té es marca nous reptes.

]]>