<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Uns 170 joves del MCECC-Fundació Pere Tarrés han començat avui la formació com a monitors/es i directors/es d’activitats de lleure Des d’avui i fins el 30 d’agost, uns 170 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés han començat els cursos residencials de monitors/es i directors/es de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà).

]]>
Avui han començat els casals d’estiu per a infants en situació de vulnerabilitat social Aquest matí han començats els casals d’estiu adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social a les ciutat de Barcelona i Tarragona i també en diferents localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquests casals estan promoguts a través de la Fundació Pere Tarrés i els seus centres socioeducatius vinculats i els infants estan derivats pels serveis socials municipals.

]]>
Mercabarna i la Fundació Pere Tarrés posen en marxa el casal d’estiu ‘5 al dia’ per a nens amb risc d’exclusió social Es tracta d’una prova pilot amb 300 nens que tindran l’oportunitat de realitzar tot un seguit d’activitats lúdiques per aprendre la importància d’una alimentació saludable, així com de conèixer el gran Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Barcelona i la multitud de productes que s’hi comercialitzen.

]]>
Avui ha començat la primera colònia social de la Fundació Pere Tarrés per a infants de famílies en situació de vulnerabilitat social 63 infants de famílies en situació de vulnerabilitat social han marxat avui de colònies becats per la Fundació Pere Tarrés. Durant el mes d’agost el total d’infants becats per fer colònies socials arribarà gairebé a un miler. També es faran casals socials durant el mes d’agost a Barcelona i àrea metropolitana i Tarragona.

]]>
Les comarques de Tarragona s’omplen d’activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés Des de la Fundació Pere Tarrés treballem perquè els infants visquin com a nens i creixin com a persones. En aquesta línia, amb el lema “L’estiu, vacances per créixer”, la Fundació Pere Tarrés ha organitzat camps de treball, campaments, casals de vacances, colònies i rutes a les comarques de Tarragona durant el juliol i l’agost.

]]>
Joves en risc d’exclusió social dels centres adherits a la Fundació Pere Tarrés participen a la Transpirenaica Social i Solidària La Fundació Pere Tarrés, que treballa per la inclusió social d’infants i joves des de fa més de 50 anys, se suma un any més a la Transpirenaica Social i Solidària donant-hi suport institucional i becant a una dotzena de joves i monitors dels centres socioeducatius AEI Raval, Fundació Mans a les Mans, Joan Salvador Gavina i el Centre Sant Jaume-Fundació Carles Blanch.

]]>
La col•laboració entre CatalunyaCaixa i la Fundació Pere Tarrés permet atendre un 20% més d’infants i famílies al Centre Socioeducatiu Poblenou La Fundació Pere Tarrés ha rebut una donació per part de CatalunyaCaixa-Grup BBVA que li permetrà incrementar fins a un 20% els infants, adolescents i famílies atesos. En concret, l’ajut es destinarà a millorar el centre socioeducatiu Poblenou, al districte de Sant Martí (Barcelona).

]]>
“L’espiritualitat pot ajudar a la intervenció del professional”, Andreu López Moreno, graduat en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés – URL “Espiritualitat i Treball Social. Reptes i oportunitats per la professió” és el títol del Treball de Final de Grau (TFG) d’Andreu López Moreno, graduat en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés – URL. Des de la Fundació l’hem volgut entrevistar per conèixer més a fons el contingut i les conclusions del seu TFG tutoritzat pel professor Enric Benavent.

]]>
“Les persones sense llar es troben en el punt més extrem de l'exclusió social”, Amalia Bartolini, graduada en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés - URL “Aprofobia. Victimització silenciosa de les persones sense llar” és el títol del Treball de Final de Grau (TFG) d’Amalia Maria Bartolini Bertran, graduada en Treball Social per la Facultat Pere Tarrés – URL. Des de la Fundació Pere Tarrés l’hem volgut entrevistar per conèixer més a fons el seu TFG, tutoritzat pel professor Òscar Martínez, sobre la realitat del fenomen del sensellarisme.

]]>
Lleure i cultura al casal d’estiu Culturnautes de la mà del CCCB i la Fundació Pere Tarrés Culturnautes és el casal d’estiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per infants de 6 a 14 anys realitzat amb la col•laboració de la Fundació Pere Tarrés i el seu equip de monitors/es. Al llarg de tot el juliol el casal treballa continguts del CCCB a partir de tallers i activitats lúdiques vinculades a una disciplina artística.

]]>